fbpx

Jeg bliver aldrig træt af historier, hvor nogen bruger pilates til at få det bedre fysisk og psykisk. Det er altid livsbekræftende at læse om nogen, som kæmper videre, uanset hvad der rammer dem.

Den anden dag faldt jeg over sådan en historie om en ældre mand, som bruger motion, heriblandt pilates, til at komme sig ovenpå sin kræft.

Bruger pilates til at styrke kroppen

Jim McCutcheon har en uhelbredelige kræftform, som han kan leve med, hvis han modtager behandling. For at føle sig ovenpå træner han fire gange om ugen.

Her løfter han både vægte og dyrker cardio, og så deltager han på et pilateshold for folk med en kronisk sygdom.

Pilates er med til at give ham både psykisk og fysisk styrke. Det er fantastisk, at pilates er noget for alle. Det er dejligt at tænke på, at der findes mennesker, som gør alt for at have det godt.

Pilates fantastiske egenskaber

I artiklen fortæller lederen, for det center hvor Jim McCutcheon træner, at de bruger pilates meget aktivt, når de skal hjælpe kroniske syge med at træne.

Han påpeger, at pilates er godt, da det træner kropsstammen. På den måde bliver det lettere for folk med en kronisk sygdom at styre deres balance. Han siger, at det ofte er noget, som kronisk syge får store problemer med, og derfor hjælper det, at de dyrkr pilates.

LÆS OGSÅ: Pilates og yoga er ikke det samme

Det psykiske er ligeså vigtigt

Lederen kommer også ind på alle de psykiske fordele, som man kan opnå, når man dyrker pilates.

De dybe vejrtrækninger, som man også finder i pilates, er med til at hjælpe dem med at slappe af, når de føler stress. Som jeg har nævnt tidligere, er det helt klart noget, som vi alle sammen kan bruge en gang i mellem.

Han nævner, at når man er syg, er det helt naturligt at blive stresset eller depressiv over sin situation. Her kan pilates hjælpe én til at få slappet helt af og tænke på noget andet.

Vi andre kan lære meget af mennesker, som aldrig giver op, selvom de er syge. Jeg er glad for, at nogen kan bruge pilates til at få det bedre både fysiske og psykisk.

LÆS OGSÅ: Kom godt i gang med pilates


 

TAK FOR DU LÆSER MED. Mit navn er Bente Tromborg, og jeg er uddannelsesleder på pilates-uddannelsen. Formålet med mine indlæg her bloggen er at inspirere dig og andre læsere til at finde indre ro, frihed og overskud.

Ses vi? Det vil være mig en fornøjelse at hjælpe dig med at styrke dit helbred OG lære andre til det samme! Tilmeld dig bloggen her, så du kan få gratis adgang til min  video OG få spændende indhold fra bloggen sendt direkte til din indbakke.

Kærligst
Bente <3

HUSK Hvert eneste like, hver eneste kommentar i kommentarfeltet modtages med kyshånd. Det giver nemlig mig mulighed for at lære dig bedre at kende, så jeg kan gøre indlæggene her på bloggen endnu mere relevante for dig og resten af PILATES-REVOLOUTIONEN.

DIN TUR: Dyrker du også pilates for at få ydre og indre styrke - eller hvad er din motivation for at dyrke pilates? Del gerne med os andre her i kommentarfeltet

Træning i studio:

Træning online:

Pilates matwork-uddannelse

Pilates reformer-uddannelse

Sådan underviser du andre i pilates, selvom du ikke er instruktør (endnu):

Seneste blogindlæg

TROMBORGs sorte citationsstegn

Flere indlæg