fbpx

Pilates og yoga er ikke det samme

Jeg har mødt mange, som tror, at pilates og yoga er det samme. Det er ikke et stort problem, når folk tager til pilates, og finder ud af, hvad det er. Men nogen gange er der folk, som ikke gider starte til pilates, da de er sikker på, at det blot er ligesom yoga, og det er ikke noget for dem, da de leder efter en træningsform, som gør dem stærkere. Her er pilates faktisk netop noget for dem.

Både yoga og pilates styrker din krop, og det er begge gode træningsformer for en mere smidig krop. Pilates har dog mere fokus på at styrke kroppen end yoga, da det er selve visionen bag pilates.

Det, jeg elsker ved pilates er, at du både får det mentale og fysiske med.

Det mentale ved pilates

Når det kommer til lighederne mellem yoga og pilates, er det især det mentale, som mange tænker på. Både yoga og pilates fokuserer meget på åndedrættet, og hvordan øvelserne udføres.

Det handler ikke om at udføre øvelser hurtigt som i mange andre træningsformer, det handler om at udføre dem korrekt. Det bevidste brug af åndedrættet giver pilatesudøvere en kæmpe mental ro i kroppen. Du bliver et med dig selv, og det er en fantastisk følelse.

Du finder ikke en bedre træningsform end pilates, hvis du vil træne og styrke hele kroppen. Fra muskler til sind.

Det fysiske ved pilates

Det er nok her, at pilates adskiller sig lidt mere fra yoga. Pilates har kæmpe fokus på at styrke hele din krop. I yoga foregår det primært ved, at du laver øvelserne og derved bliver mere smidig.

I pilates bliver du både smidig og styrker din krops muskler. Det er grunden til, at pilates er god mod rygproblemer og giver en flot flad mave. De fleste rygproblemer skyldes, at du ikke er smidig, samtidig med at din ryg også er svag. Det retter pilates op på.

Pilates og yoga er ikke det samme, men pilates har lånt mange af de gode ting ved yoga. Det er en af grundene til, at pilates kommer helt vejen rundt, når du træner.

Det skaber glæde og velvære for dig.


SKØNT DU LÆSER MED. Mit navn er Bente Tromborg, og jeg er uddannelsesleder på pilates-uddannelsen. Formålet med mine indlæg her bloggen er at inspirere dig og andre læsere til at finde indre ro, frihed og overskud.

Samtidig kan du gennem mine blogindlæg lære mig bedre at kende, og på den måde finde ud af om pilates-uddannelsen er dit næste skridt.

Ses vi? Det ville være mig en fornøjelse at hjælpe dig med at styrke dit helbred OG lære andre til det samme!  >>Tilmeld dig mit nyhedsbrev her<< , så får du samtidig adgang til minikurset Sådan underviser du andre i pilates, selv om du ikke er instruktør (endnu): 5 simple øvelser, du kan praktisere med det samme.

Kærligst
Bente <3


Træning i studio:

Træning online:

Pilatesinstruktør-uddannelse:

Sådan underviser du andre i pilates, selvom du ikke er instruktør (endnu):

Seneste blogindlæg

Pilates uddannelsen | Infomøde

Få et fuldt overblik over TROMBORGs pilates uddannelse– adgangskrav, målgruppe og muligheder på 45 minutter Pilates uddannelsen | TROMBORG pilates uddannelse har siden 2011 hjulpet både

Læs mere »

Flere indlæg