fbpx

Derfor er dit “hvorfor” så vigtigt

Derfor skal du kende dit “hvorfor”

Du skal kende dit ’hvorfor’, hvis du virkelig vil flytte dig. Hvorfor? Fordi dit “hvorfor” er årsagen til, at du vil noget … virkelig vil det.

Hvis du skal realisere et mål; uanset om det er et styrket helbred, et jobskifte, mere frihed eller noget helt fjerde, er det afgørende, at du kender dit ”hvorfor”. Dit “hvorfor” vil holde dig motiveret helt hen over målstregen.

Hvis du ikke kender dit ”hvorfor” forbliver dine drømme ofte drømme eller gode intentioner. De bliver aldrig ført ud i livet. Du skal ind og finde din indre drivkraft. Den, der holder dig i gang! Også når du møder de små bump på vejen, som næsten altid opstår, når du begiver dig ud på rejsen mod dine mål.

Når du har fundet dit “hvorfor”, har du fundet din indre drivkraft.

Inden jeg fortæller dig, hvordan du finder dit ”hvorfor”, vil jeg fortælle dig om en episode fra mit eget liv, hvor mit “hvorfor” blev virkelig tydeligt!

Året er 2012

I postkassen modtager jeg det nye program fra MCH – Hernings største udbyder af koncerter. På forsiden er der et billede af Andrea Bocelli. Han giver koncert i JYSKE BANK BOXEN d. 14. juni 2012.

Jeg havde været til koncert med Andrea Bocelli i Horsens i 2005. Det var en kæmpe oplevelse. En SMUK oplevelse, der gik helt ind i hjertet. Jeg bliver næsten helt rørt nu her, hvor jeg bare skriver om den …

Og nu skulle han give koncert i Herning, hvor jeg bor! Jeg gik ind på hjemmesiden. Urgh…. Billetterne var godt nok dyre… Nå… lad os lige se …. Jeg har jo også hørt ham én gang….

Jeg blev ved med at skubbe min egen beslutning væk. Jeg tænkte på alle mulige scenarier, som jeg inderst inde godt vidste ikke (med sikkerhed) ville føre mig til koncerten. F.eks. tænkte jeg, at det kunne da være, jeg blev inviteret, selvom jeg godt vidste, at dem der kunne tænkes at invitere mig, ikke var Bocelli-mennesker. Jeg deltog også i  en konkurrence om 2 billetter (og det gør jeg normalt aldrig), selvom jeg godt vidste, at jeg skulle godt nok være meget heldig for at vinde de to billetter.

Da d. 14. juni 2012 oprandt gik jeg forsmået rundt derhjemme, og gik glip af denne oplevelse, der ligger i min SMUKKESTE-OPLEVELSER-katagori. Jeg følte mig som en lille, lille pige, der blev såret helt ind i hjertet. Af mig selv.

Det kan lyde banalt. Det var jo kun en koncert!

Men for mig, var det ikke kun en koncert. For mig var det en koncert, der gik direkte i hjertet, og gjorde mig godt! Og for mig var det også, at jeg ikke undte mig selv den oplevelse.

Jeg klippede forsiden af programmet ud. Placerede den ved min printer. Til evig skræk og advarsel – eller som en kærlig reminder for mig selv. Og da jeg hørte, at nu kommer Bocelli til Forum i februar 2017, var jeg hurtig til at finde en at følges med, og vi fik købt billetter med det samme!

Find det, der ligger BAG VED din drøm

Når du ønsker at realisere et mål eller skabe en permanent forandring, er motivation et meget, meget vigtigt element. Du vil altid arbejde dig hen imod et mål, hvis du har grunde nok til det – eller en tilstrækkelig god grund.

Nogle af os motiveres af pisken (væk fra problemet), andre motiveres af guleroden (henimod målet), og andre igen er motiveret af både pisken og guleroden.

Jeg har altid opfattet mig selv som motiveret af guleroden. Men efter episoden med den lille, lille pige, der følte sig såret helt ind i hjertet, oplever jeg bestemt mig selv som også værende motiveret af pisken, for den oplevelse vil jeg aldrig, aldrig opleve igen – i hvert fald ikke, når jeg selv har indflydelse på processen.

Uanset om du er motiveret af pisken eller guleroden anbefaler jeg dig,at du besvarer nedenstående spørgsmål. Og gør det i den rækkefølge spørgsmålene kommer. Det er vigtigt at du afslutter processen i en tilstand af velvære. Det gør du, når du afslutter med at besvare spørgsmålene i henimod-kategorien. Når du afslutter processen i en tilstand af vælvære, er du parat til at handle på dine mål – og det er netop det, der er formålet med øvelsen.

LÆS OGSÅ: Drømmer du også om at skifte karriere – helt eller delvist?

Øvelse: Sådan finder du dit "hvorfor"

Find papir og pen frem

Jeg har arbejdet med realisering af mål i mange år, og min erfaring er, at øvelserne virker mere effektivt, når jeg skriver mine svar ned på et stykke papir frem for på computeren. Derfor: find papir og pen frem, og besvar følgende spørgsmål:

Væk-fra-motivationen
1. Hvad vil det betyde for din selvopfattelse og selvtillid, hvis du ikke handler?
2. Hvem vil det komme til at påvirke og hvordan, hvis du ikke handler?
3. Hvordan vil det påvirke dig (i negativ forstand), hvis du ikke handler?
4. Hvordan vil dit liv se ud om 1 år, 5 år, 10 år, hvis du ikke handler?

Henimod-motivationen
1. Hvad vil DU få ud af forandringen, og hvorfor er det vigtigt for dig?
2. Hvem vil det komme til at påvirke og hvordan, hvis du handler?
3. Hvem vil du være et forbillede for, og hvad vil det betyde for dem?
4. Hvilke resultater vil du være i stand til at skabe, hvis du realiserer dette mål?
5. Hvad vil det betyde for dit selvbillede?
6. Hvordan vil dit liv se ud om 1 år, 5 år, 10 år, hvis du handler?

LÆS OGSÅ: Brug dine personlige styrker som springbræt

Måske kender du allerede dit “hvorfor” og har gjort dig erfaringer? I så fald er du meget velkommen til at fortælle os andre om det i kommentarfeltet.


TAK FOR DU LÆSER MED. Mit navn er Bente Tromborg, og jeg er uddannelsesleder på pilates-uddannelsen. Formålet med mine indlæg her bloggen er at inspirere dig og andre læsere til at finde indre ro, frihed og overskud.

Samtidig kan du gennem mine blogindlæg lære mig bedre at kende, og på den måde finde ud af om pilates-uddannelsen er dit næste skridt.

Ses vi? Det ville være mig en fornøjelse at hjælpe dig med at styrke dit helbred OG lære andre til det samme! >>Tilmeld dig mit nyedsbrev her<<, så får du samtidig adgang til minikurset Sådan underviser du andre i pilates, selv om du ikke er instruktør (endnu): 5 simple øvelser, du kan praktisere med det samme.

Kærligst
Bente <3

HUSK Hvert eneste like, hver eneste kommentar i kommentarfeltet modtages med kyshånd. Det giver nemlig mig mulighed for at lære dig bedre at kende, så jeg kan gøre indlæggene her på bloggen endnu mere relevante for dig og resten af PILATES-REVOLOUTIONEN.

Træning i studio:

Træning online:

Pilatesinstruktør-uddannelse:

Sådan underviser du andre i pilates, selvom du ikke er instruktør (endnu):

Seneste blogindlæg

TROMBORG planten

TROMBORG-planten symboliserer, at vi henter inspiration i studiet, som vi kan bruge andre steder. Den er ganske særlig, fordi den forandrer sig alt efter, hvor

Læs mere »
TROMBORGs sorte citationsstegn

Flere indlæg