fbpx

Pilates-uddannelsen kan tages i hele verden

Carla Guld bor i Portugal, hvor hun dyrker sin passion for surfing. Samtidig er hun i fuld gang med at tage en online pilates-uddannelse – for hun vil gøre pilates kendt i sit nye hjemland

Danske Carla Guld er flyttet til Portugal for at surfe. Det har givet masser af erfaringer med sol og bølger – men også viden om, hvad surfere har behov for, når de skal dyrke sporten:

”Surfing handler fysisk i høj grad om mobilitet og fleksibilitet. Du skal være agil og have en vis bevægelsesfrihed for at kunne performe godt på et surfboard. Derfor ser du ofte yoga og surfing gå hånd i hånd,” forklarer Carla, som også fremhæver, at man skal være en hurtig padler, når man dyrker sport i bølgerne:

”Nogle surfere mener, at padling er nøglen til forbedring. God padleteknik kræver en stærk core og styrke i de mindre muskelgrupper. Det er sjældent nok at være den med de største overarme, som kan opnås med almindelig fitness,” siger hun og fortæller, at hun netop derfor blev opmærksom på pilates, som har stor fokus på åndedræt:

”Det er vigtigt, at du kan bruge din vejrtrækning på en måde, så du kan fortsætte med at pumpe ilt godt rundt i kroppen, når du surfer. Surfing kræver både en god cardio, og at du kan slappe af i angstprovokerende situationer.”

Muligheder alle vegne

Fordelen ved en online uddannelse er, at den kan tages i hele verden. Derfor var det oplagt for Carla at starte hos TROMBORG pilates og yoga.

Uddannelsen åbner muligheder for hende. Hun vil bruge den til at give surferne i Portugal ny viden om, hvordan de kan arbejde mere målrettet med deres sport:

”Pilates giver en detaljeret kropsbevidsthed, hvilket er en stor fordel i en meget teknisk sport som surfing. Samtidig er surfing en ekstremsport med højere risiko for skader. De kan forebygges ved at holde kroppen smidig og stærk,” forklarer Carla og uddyber:

”Efter at jeg begyndte at kombinere pilates med min træning som surfer, har jeg i høj grad forbedret mig som surfer. Derfor er det blevet en passion for mig at bringe pilates ud i surf-miljøet.”

Billede:
Glade surfere i portugisiske Ericeira. Det er Carla Guld, som sidder i midten. 
Taget af: @salty-photographie af Carina Lange

Du kan følge Carla på Instagram: @carla_guld_ 

TROMBORG online pilates-uddannelse

Med en pilates-uddannelse kan du få et bi- eller fuldtidsjob, som gør dig selv og din krop sundere. 

TROMBORG pilates-uddannelse har siden 2011 hjulpet både nystartede og erfarne instruktører med at få styr på fagligheden. Stifteren, Bente Tromborg, er selv tidligere underviser fra fitnesscentre og aftenskoler. Hun driver desuden sit eget studio, og ved derfor, hvad du som instruktør møder i din hverdag.

• Læs mere om uddannelsen her

• Hør her, hvad tidligere deltagere fortæller om uddannelsen

• Læs her om TROMBORG pilates-uddannelse 

Træning i studio:

Træning online:

Pilatesinstruktør-uddannelse:

Sådan underviser du andre i pilates, selvom du ikke er instruktør (endnu):

Seneste blogindlæg

TROMBORG planten

TROMBORG-planten symboliserer, at vi henter inspiration i studiet, som vi kan bruge andre steder. Den er ganske særlig, fordi den forandrer sig alt efter, hvor

Læs mere »
TROMBORGs sorte citationsstegn

Flere indlæg