fbpx

Det er tid til at rulle din yogamåtte ud og opdage kombinationen af fysiske og mentale øvelser, som i tusinder af år har tryllebundet yoga-udøvere over hele kloden. Det gode ved yoga er, at du ikke behøver at være yogi eller yogini for at høste fordelene. Uanset om du er ung eller gammel, overvægtig eller i form, kan yoga berolige sindet og styrke kroppen. Lad dig ikke skræmme af yogaterminologi og komplicerede stillinger. Yoga er for alle. Uanset om du vil gå til yoga i Silkeborg eller andre steder.

Hvad er yoga godt for

Yoga-deltagere fra hele verden vender tilbage til yogamåtten på grund af træningsformens mange fordele. Undersøgelser viser, at yoga kan forbedre det fysiske helbred ved at sænke blodtrykket, reducere risikoen for hjertesygdomme og hjælpe fordøjelsen. Det kan også hjælpe deltagerne med at sove bedre og håndtere stress. 

Der er en fordybelse og et personligt velvære forbundet med yoga. 

Hvad er meningen med yoga

Yoga betyder at “forene”, og man arbejder med at forene og skabe harmoni mellem kroppen og sindet.

De fysiske øvelser i yoga, eller asanas som de kaldes, styrker og arbejder med de svage områder i kroppen. Man udspænder og strækker de forkortede muskler og giver styrke til de svage. Man arbejder både med kroppens store og små muskler i fødder, tæer, fingre og hænder. Ved at lytte til bevægelsen gennem åndedrættet bliver man opmærksom på de fysiske begrænsninger og kommer derfor ikke til at øve vold på kroppen: I de såkaldte asanas eller stillinger ser det ud som om man sidder/står helt stille, men der er hele tiden en lille bevægelse i kroppen i takt med åndedrættet.

Yoga handler om at være med det, der er.

LÆS OGSÅ: Yin yoga – alt hvad du behøver at vide om denne…

Hvordan kommer jeg godt i gang

Mange mennesker starter på at dyrke yoga, fordi de gerne vil ændre noget i deres krop og/eller sind. Det kan for eksempel være rygsmerter, stress eller søvnproblemer, der gør, at man får lyst til at prøve yoga.

Men hvor skal du så starte, hvis du vil se, om det er noget for dig? Der er flere gode muligheder.

Find en aftenskole, et fitnesscenter eller et yogastudie, for det er noget særligt at dyrke yoga sammen med andre. Det kan give en god synergi. Det kan også være en fordel, at der er en instruktør, guider dig gennem øvelserne.

Hvilken yogaform skal jeg vælge

Er du i tvivl om hvilken type yoga, du skal vælge, er Hatha og yin yoga to gode bud, uanset som du skal godt i gang eller godt videre med yoga:

 • Hatha yoga
  Hatha kommer af “HA” og “THA”, som betyder sol og måne eller de maskuline og feminine værdier. Ved denne form for yoga er der fokus på at skabe balance i både krop og sind. Ifølge Womens Health kan Hatha Yoga forbedrer din krops styrke, fleksibilitet og ikke mindst styrke din psyke.Udover at Hatha Yoga er en af de første former for yoga, så er det også en af de mest populære yogaformer, da Hatha Yoga kombinerer både styrke og udstræk.
 • Yin Yoga
  Yin Yoga er en afslappende yoga yogaform. Ved Yin Yoga holdes de forskellige stillinger i op til 5 minutter. Den måde Yin Yoga adskiller sig fra de andre yogaformer er lange udstræk af de enkelte muskelgrupper, som giver dig mulighed for at komme dybt ned i hvert enkel stræk.Yin Yoga er meget populært, måske fordi det er en meget meditativ og rolig praksis. Derfor fungerer Yin Yoga som en rigtig god yderpol til alt den stress og gøren, som vi er en del af i hverdagen.De dybe stræk i Yin Yoga kan være med til at forebygge skader og afhjælpe spændinger i hele kroppen.

Hvordan kan jeg gå til Yoga hos TROMBORG

 • Yoga i Silkeborg
  Bor du i eller tæt på Silkeborg er du velkommen i TROMBORG pilates- og yogastudio, som er et helle i hverdagen, hvor du arbejder med din styrke og smidighed. Vi holder til i hyggelige lokaler centralt i Silkeborg. Vi tilbyder yoga flere gange om ugen. Se, hvornår du kan gå til yoga i Silkeborg hos os.

 • Yoga online
  Du kan også gå til yoga online hos os.  Med TROMBORG PLUS kan du vælge mellem en række træningsvideoer på 15-60 minutter, og afprøve både pilates og yoga hjemme hos dig selv. Udover hatha og yin yoga, kan du med TROMBORG PLUS også prøve Vinyasa yoga, som kombinerer bevægelse og åndedræt i et flow af hatha yoga-stillinger og Astanga yoga, som er en dynamisk yogaform, hvor du arbejder med styrke, udholdenhed og fleksibilitet. Prøv gratis her

Træning i studio:

Træning online:

Pilates matwork-uddannelse

Pilates reformer-uddannelse

Sådan underviser du andre i pilates, selvom du ikke er instruktør (endnu):

Seneste blogindlæg

TROMBORGs sorte citationsstegn

Flere indlæg