fbpx

Hvad er yin yoga

Mens “yang” yoga fokuserer på dine muskler, retter yin yoga sig mod dit bindevæv (fascia), ledbånd, led og knogler. Det er langsommere og mere meditativt, hvilket giver dig plads til at vende opmærksomheden indad og tune ind på både dit sind og din krops fysiske fornemmelser. Fordi du holder stillinger i længere tid, end du ville gøre i andre traditionelle typer yoga, hjælper yin yoga dig med at spænde af, give efter og strække bindevævet, for derved at oparbejde en mere fleksibel krop med mere plads.

Hvad er yin yoga godt for

Der er mange fysiske sundhedsmæssige fordele ved at praktisere yin yoga, og der er også masser af mental sundhed. Fx giver yin yoga dig mulighed for at sætte farten ned og fordybe dig, hvilket hjælper med at lindre stress og genoprette dit energiniveau. Yin yoga forbedrer også fleksibiliteten, øger cirkulationen og reducerer spændinger.

Hvordan gør jeg

Fordi yin yoga ikke praktiseres i et særligt opvarmet rum, er det nemt at lave hvor som helst og når som helst. Nøglen er at holde hver stilling i længere tid, typisk i to til fem minutter (eller endnu længere!). Hvad angår selve stillingerne, er mange yin yoga-stillinger siddende eller liggende, da de kræver, at dine muskler er helt afslappede.

I hver stilling søger vi at finde stilhed. Hav derfor fokus på rolige og langsomme bevægelser, når du bevæger dig ind og ud af stillingen. Åndedrættet er også en vigtig komponent i yin yoga, fordi det giver dig noget at fokusere på i de til tider intense stillinger.

Et andet tip: I Yin yoga kan du med fordel bruge rekvisitter til ekstra støtte eller forlængelse. (Jo mere din krop støttes, når du har behov for det, jo mere kan dine muskler frigøres.) I yin yoga bruger vi især blokke, som f.eks. kan bruges under dine knæ i en foroverbøjning, mens en yogapølle eller et sammenrullet tæppe kan placeres under dit sæde, når du laver sommerfuglen, for at lette stramme hofter.

Se her, hvornår du kan gå til yin yoga i Silkeborg

Hvem er yin yoga godt for

Mange af os lever et hurtigt, aktivt liv. Yin Yoga er populær som supplement til al anden træning. Yin yoga er nemlig den perfekte balance til de intense øvelser, og giver andre træningsformer et langsommere og mere meditativ modstykke.

Yin yoga er også for personer med skader, skavanker eller en kronisk tilstand som gigt eller osteoporose, da træningsformen er en mere genoprettende praksis end andre former for træning. Yin kan også være en god praksis for alle, der er interesseret i meditation, da det har sådan et internt fokus.

Hvordan kan jeg dyrke Yin Yoga med TROMBORG

  • Yin Yoga i Silkeborg
    Bor du i eller tæt på Silkeborg er du velkommen i vores te-duftende studio på Nygade i Silkeborg. Atmosfæren er varm, hyggelig og nærværende. Holdene er små, og det skaber en tryg stemning, hvor man genkender hinanden – og får god vejledning af vores dygtige instruktører. Vi tilbyder yin yoga flere gange om ugen.
    Du kan se holdplanen her

  • Yin Yoga online
    Du kan også træne med os i TROMBORG PLUS, som er vores online medlemsklub, TROMBORG PLUS opstod under corona og blev et kæmpe hit. Medlemmerne nyder at træne derhjemme – på præcis det tidspunkt, hvor de har tid. PLUS-medlemskabet er en god måde at komme i gang på og i medlemsklubben finder du flere Yin yoga programmer, som varer mellem 10 og 50 minutter. Prøv gratis her

Træning i studio:

Træning online:

Pilates matwork-uddannelse

Pilates reformer-uddannelse

Sådan underviser du andre i pilates, selvom du ikke er instruktør (endnu):

Seneste blogindlæg

TROMBORGs sorte citationsstegn

Flere indlæg