fbpx

”Værsgo – du skal lige have en kop te.” Et af de unikke træk ved TROMBORG er vores efter-træningsritual: en lille kop kvalitets-te, serveret efter hver træningssession.  
Men hvorfor gør vi det? Jo, nu skal du høre…

I en verden, der konstant trækker os i forskellige retninger, er det nemt at falde i fælden med at betragte træning som endnu en opgave på to-do-listen. Men hos TROMBORG pilates- og yogastudio er træningen meget mere end det. Det er fordybelse i kroppen og sindet, som kan smitte af på resten af dit liv og din livsstil. Derfor er det ikke tilfældigt, at vi serverer te efter hver træning. 

Selv om det på overfladen kan virke som en lille gestus, er det faktisk så meget mere. Det er et øjeblik, hvor du og de andre medlemmer kan sætte jer ned, trække vejret dybt og virkelig absorbere de positive effekter af dagens træning.

 

Hvorfor træner du – og hvad får du ud af det?

Den varme kop te er med til at sætte fokus på pilates- og yogatræningens dybere formål. Den lille seance giver dig tid til at reflektere over, hvorfor du træner og hvad du får ud af det. Det er her, du begynder at mærke træningens positive virkning på kroppen og sindet i dit daglige liv.

 

Måske tænker du ikke så bevidst over det, men det er det, der sker: Ro og refleksion; en lille pause, hvor den fysiske træning også forplanter sig i dit sind. Det er vigtigt at forstå, at træning ikke blot handler om at opbygge muskler eller tabe sig. Det handler også om at styrke sindet, forbinde sig med kroppen og opdage en følelse af velvære og indre balance, som kan påvirke andre områder af ens liv positivt.

 

For pilates og yoga forbinder os med kroppen på en dybere måde, end vi er vant til i hverdagens travlhed. Under træningen lærer vi at trække vejret dybt og at finde indre ro midt i en travl hverdag. Det manifesterer vi ved at give os selv den lille lune te-pause.

 

Jeg har ikke tid

Selv om vi serverer teen i små kopper, hører jeg indimellem sætningen ”Jeg har ikke tid.” Men jo, vi har altid tid. Om ikke andet så til en enkelt mundfuld. For det handler om at tage os tid til os selv og livet. 

 

Livet er ikke at hæsblæse af sted. Det er at være – og det kræver træning. 

Selvfølgelig kan du have en aftale, du bare skal videre til en dag. Men ofte oplever jeg, at folk ender med at blive lidt længere og falder til ro, når jeg er lidt insisterende med te-glasset. Naturligvis skal te-pausen ikke vare mere end max 10-15 minutter. Vi skal alle videre med dagens program.

Men de få minutter er nok til at give den ro og velvære, som kan bevidstgøre os om træningens gode effekt på krop og sind. Samtalen mellem medlemmerne giver også en gensidig spejling og inspiration. Fx ved udveksling af træningsoplevelser, hvor jeg ofte hører sætninger som: ”Den øvelse var virkelig god”, ”Træning har aldrig fanget mig, men nu har jeg været medlem i 3 år” og ”Inden jeg startede, havde jeg ofte spændingshovedpine. Det har jeg ikke mere”.

Samtidig lærer te-pausen os, hvad livet handler om: Nærvær, samtaler og fordybelse – for os selv og sammen med andre. 

For træning er ikke noget, der bare skal overstås. Gennem teen giver vi os tid til at mærke øvelsernes indvirkning. Det kan vi, måske ubevidst, føre over til hverdagen, så vi også der giver os tid til mere nærvær, bevidsthed og refleksion. 

Når du ved, HVORFOR du bruger din tid på det, du gør, og ved, HVAD du får ud af det – ja, så bliver dit liv mindre travlt og mere meningsfuldt.

Træning i studio:

Træning online:

Pilates matwork-uddannelse

Pilates reformer-uddannelse

Sådan underviser du andre i pilates, selvom du ikke er instruktør (endnu):

Seneste blogindlæg

TROMBORG planten

TROMBORG-planten symboliserer, at vi henter inspiration i studiet, som vi kan bruge andre steder. Den er ganske særlig, fordi den forandrer sig alt efter, hvor

Læs mere »
TROMBORGs sorte citationsstegn

Flere indlæg