fbpx

Bliv pilates instruktør | Find ud af, hvordan du bliver Pilates instruktør, herunder hvilke krav og kvalifikationer du har brug for, hvilken løn du kan forvente, og hvordan du kommer godt i gang som pilates instruktør.

At arbejde indenfor Pilates betyder, at du kan gøre din hobby til din levevej eller et velbetalt bi-job. Pilates instruktører hjælper ikke kun deltagerne med at styrke deres krop, de kan også forbedre deres velbefindende. Vi har sammensat en guide til, hvordan du bliver pilates instruktør, herunder de færdigheder, du har brug for, hvordan timerne vil være, den indkomst du kan forvente og de muligheder, der er som pilates instruktør.

Inden du starter på uddannelsen

Som udgangspunkt, kan du starte på en pilates-uddannelse, uden at du selv har gået til pilates. Måske har du kun læst, om pilates, og kan mærke, at her er, hvad du søger. Vil du deltage på et pilates-hold enten inden eller sideløbende med din uddannelse, er det en fordel, at du vælger et hold nær dig eller pilates online, der bliver undervist af en instruktør, der har taget den samme uddannelse, som du vælger at tilmelde dig.

Adgangskrav til uddannelsen

Du kan deltage på pilates-uddannelsen uanset alder, baggrund og forudgående kendskab til pilates. De eneste tre adgangskrav du skal opfylde er:

 • Lysten til at fordybe dig i pilates og gøre en positiv forskel for dig selv og andre
 • Deltagelse på uddannelsesmodulerne
 • Kunne afsætte 2-4 timer om ugen (til egen træning og øvelse i at undervise andre i pilates

Kvalifikationer som pilates-instruktør

For at kunne undervise i pilates skal du:

 • Have et indgående kendskab til pilates-metoden
 • Kunne formidle øvelserne effektivt og hensigtsmæssigt
 • Vide, hvordan du sammensætter træningsprogrammer, der virker
 • Kunne vise eller formidle pilates-øvelserne til andre
 • Vide, hvordan du fylder dine hold med glade og tilfredse deltagere

Arbejdet som pilates-instruktør indebærer

Uanset om du vælger at gøre pilates-undervisning til din levevej eller verdens bedste bijob, kan du forvente at hjælpe folk med at forbedre deres helbred og velvære. Fra dag til dag laver du muligvis en række aktiviteter, herunder:

 • At hjælpe dine deltagere med træning på måtte eller specialudstyr som f.eks. reformeren
 • Arbejde med at udvikle programmer, der passer til den enkelte deltagers ønsker og behov, når du arbejder en-til-en
 • Planlægge og varetage holdundervisning
 • Hjælpe dine deltagere med at fjerne, reducere og forebygge rygproblemer, stress og andre skavanker

Din arbejdsdag som pilates-instruktør

Som Pilates instruktør er din arbejdsdag ikke nødvendigvis den normale 9 til 5. Du kan nemlig selv planlægge dine undervisningstimer, som kan ligge morgen, middag, aften. Hverdag og weekend.

Du har mulighed for at tilbyde ugentlig holdundervisning, personlig træning, kurser, retreats, onlineforløb m.m.

Din indkomst som pilates-instruktør

Du starter normalt et sted mellem 200-440 kr. pr. hold, alt efter i hvilket regi du underviser. Når du underviser en-til-en som personlig træner, vil du kunne tjene mellem 450 og 800 kr. pr. time.

LÆS OGSÅ: Det får en pilates-instruktør i løn

Efteruddannelse og udvikling

Det er en god idé at fortsætte din uddannelse og lære mere indenfor pilates-undervisning. Enten i form er kurser, workshops og uddannelser. Disse forløb giver dig mulighed for at fremme din karriere inden for pilates ved at udvide dine færdigheder og evt. specialisere dig indenfor et område, som du finder særlig interessant. På den måde kan du opbygge din portefølje og lære mere.

Bliv pilates instruktør | Når du bliver certificeret TROMBORG pilates instruktør, får du adgang til pilates instruktørernes medlemsklub (du får de 3 første måneders medlemskab gratis), hvor du kan få inspiration, holde din viden opdateret, blive en del af et fagligt netværk og fællesskab med et budgetvenligt medlemskab.

 

Muligheder som pilates instruktør

Der er mange muligheder, når du først er certificeret Pilates instruktør. Med TROMBORG pilates matwork uddannelsen, har du gennemført en unik undervisning, der gør det muligt for dig at undervise i f.eks. fitnesscentre, aftenskoler, klinikker, studier, foreninger eller privat. Og du vil kunne undervise både hold en-til-en.

_______________________

Bliv pilates instruktør | Book en afklarende samtale, hvis du vil høre mere om, hvad du kan få ud af at deltage på pilates-uddannelsen. 

Under samtalen, som er gratis og foregår telefonisk, hjælper jeg dig med at finde ud af, hvad der skal til for at gøre din drøm til virkelighed – uanset om du vil undervise i pilates ved siden af dit nuværende job, eller om du vil gøre din passion for pilates til din levevej.

Samtalen bliver bedst, når du har læst om uddannelsen først

Træning i studio:

Træning online:

Pilates matwork-uddannelse

Pilates reformer-uddannelse

Sådan underviser du andre i pilates, selvom du ikke er instruktør (endnu):

Seneste blogindlæg

TROMBORGs sorte citationsstegn

Flere indlæg