fbpx

Lad os starte fra begyndelsen: Joseph Pilates er manden bag pilates-metoden. Han skabte først pilates matwork, og opfandt senere pilates på reformeren. Reformer-øvelserne er baseret på matwork-repertoiret, og blev designet til at gøre matwork-øvelserne mere tilgængelige for alle.

Den største forskel mellem de to træningsformer er, at pilates matwork udføres på en træningsmåtte; kun ved at bruge din kropsvægt som modstand.

Pilates på reformer udføres på en reformer. Det er en maskine, der består af et system af fjedre, stropper, en glidende vogn, en fod-barre og et jumpboard.

Reformer-maskinens fjedre hjælper til at udføre nogle af de øvelser, som kan være udfordrende at lave på gulvet. Desuden kan man lave flere og mere varierede øvelser på reformeren.

Pilates matwork

Det kan være en fordel at starte med pilates matwork, hvis du er ny inden for pilates. For på pilates matwork lærer du de grundlæggende principper samt principperne for, hvordan du aktiverer din kerne (core) og isolerer de målrettede muskelgrupper. Det er nemmere at lære på måtten, da du ikke samtidig skal håndtere reformer-maskinens stropper og fjedre. Derfor oplever mange, at de på måtten har nemmere ved at fordybe sig i pilates-øvelserne og kroppens udførsel af disse.

Pilates på reformer

Pilates på reformeren er mere dynamisk og kreativ, da maskinen hjælper til at udføre en lang række bevægelser og øvelser i forskellige positioner. Nogle øvelser foregår liggende eller siddende, og du kan endda stå op. Man kan fx trække i stropperne, skubbe mod fodbaren, sidde på boksen, hoppe mod jumpboards. Der er et væld af muligheder. På grund af fjederspændingerne og justerbarheden kan pilates på reformeren varieres, så den passer til forskellige kropsbehov og ønsker.

Pilates matwork eller reformer - hvad skal jeg vælge?

Pilates matwork og pilates på reformer tager udgangspunkt i fælles pilates-principper. Derfor skal du kigge på dine personlige præferencer og målene for din træning, når du afgør hvilken form for pilates, der er bedst for dig.

Selvom begge træningsformer skærper din kropsbevidsthed, har pilates matwork ingen distraktioner; du kan nemt holde fokus. Matwork kan derfor hjælpe dig med at udvikle en større krop-sind-forbindelse til at aktivere musklerne korrekt. Pilates på reformeren kan til gengæld målrette mere af din balance, styrke og stabiliserende muskelgrupper.

Pilates matwork foregår typisk i et lidt langsommere tempo med god tid til fordybelse. Pilates på reformeren foregår også i et relativt roligt tempo, men det opleves ofte mere dynamisk.

Afprøv både matwork og reformer

Mærk efter, hvad der tiltaler dig mest. Hvis du stadig ikke er sikker, så vær med på vores hold og prøv begge dele. Holdene afholdes flere gange i løbet af ugen med vores dygtige og veluddannede pilatesinstruktører.

Hvis du endnu ikke er klar til holdtræning – eller gerne vil kigge nærmere på en anden træningsform, end du plejer – så kan du afprøve TROMBORG PLUS helt gratis i syv dage. Her får du online adgang til et væld af pilates matwork- og yogatræningsvideoer. Du finder også en introduktion til reformer-maskinen, så du kan se, hvordan den fungerer i praksis.

Træning i studio:

Træning online:

Pilates matwork-uddannelse

Pilates reformer-uddannelse

Sådan underviser du andre i pilates, selvom du ikke er instruktør (endnu):

Seneste blogindlæg

TROMBORG planten

TROMBORG-planten symboliserer, at vi henter inspiration i studiet, som vi kan bruge andre steder. Den er ganske særlig, fordi den forandrer sig alt efter, hvor

Læs mere »
TROMBORGs sorte citationsstegn

Flere indlæg