fbpx

Pilates-uddannelse – hvilken skal jeg vælge?

Der er efterhånden flere steder, hvor du kan tage en pilates-uddannelse i Danmark, og det kan være svært at vurdere, hvilken uddannelse du skal vælge. Derfor har jeg lavet denne guide, som gennemgår punkter, hvor jeg særligt oplever forskellen mellem pilatesuddannelser.

Hvordan er pilates-uddannelsen opbygget?

Nogle uddannelser er intensive og gennemføres på en enkelt weekend eller to. Undervisningsdagene er lange, for at man kan nå at gennemgå hele pensummet.

Min pilates-uddannelse er opbygget i fire moduler med flere ugers intervaller imellem. Det er den, fordi deltagerne på den måde har mulighed for at arbejde videre med det, vi gennemgår på live-dagene, når de kommer hjem. Tiden mellem modulerne er i min optik lige så vigtig som selve modulerne. Når de arbejder videre med det, vi har gennemgået, integrerer de det, de har lært. De gør sig nogle erfaringer, og de er klar til at bygge mere på, når vi mødes igen.

Antal deltagere på holdet

Vær også opmærksom på om der er et minimum og maksimum antal deltagere på uddannelsen. Nogle uddannelser gennemgår uddannelsen med blot 2 deltagere, andre kører uddannelsen med mange deltagere på holdet.

Hos mig er der 5-10 deltagere på holdet. De er mange nok til at der er en god synergi på holdet, og deltagerne kan lære og blive inspireret af hinanden, og de er få nok til, at jeg kan sikre mig, at alle deltagerne forstår metoden, fanger detaljerne i øvelserne og kan undervise på en både effektiv og hensigtsmæssig måde, så deltagerne på deres egne hold får det optimale udbytte af træningen.

Hvad lærer du på pilates-uddannelsen

Læg mærke til, hvad du lærer på uddannelsen? Lærer du f.eks. hvordan du opbygger dine hold, hvordan du sammensætter træningsprogrammer, der virker? Hvordan du og dine deltagere kommer godt i gang med pilates. Lærer du at undervise i pilates uden redskaber, og med redskaber?

På min pilates-uddannelse lærer du at undervise i pilates for begyndere, letøvede og øvede. I starten af uddannelsen underviser vi uden redskaber. På den måde sikrer vi, at deltagerne har overskud til at lære grundprincipperne og basisøvelser. På den måde opbygger de et stærkt fundament, som de har stor glæde af, når vi kommer til de mere krævende øvelser.

Du lærer også at undervise i pilates med de mest populære træningsredskaber, som f.eks. den store træningsbold, den populære redondobold, pilates med pude og elastik og pilates med flow. Det betyder, at når du har gennemgået min pilatesuddannelse har du et stort repertoire, så du nemt kan variere din undervisning.

LÆS OGSÅ: Der er brug for gode pilates-instruktører

Hvor kan du undervise?

Det er her, min pilates-uddannelse virkelig adskiller sig fra mange andre. Mange uddannelser er målrettet undervisning på små hold, og de tager ikke højde for, hvordan du kan undervise ordentligt i pilates, hvis du f.eks. skal undervise relativt store hold – f.eks. i fitness centre, aftenskoler, klinikker og studier – eller i eget regi. Der er stor forskel på at undervise et hold med 4-6 deltagere på holdet (hvor du kan gå hen og rette hver enkelt deltager) og større hold med 12-16 deltagere (hvor du skal guide deltagerne meget præcist, fordi de skal kunne forstå, hvad du siger, fordi du ikke har tid til at rette hver enkelt).

Jeg har udviklet TROMBORG’s unikke formidlingsmetode, der sikrer, at deltagerne forstår dig, at du leverer en kvalitetsfyldt undervisning, og at deltagerne på dine hold føler sig guidet på en både effektiv og hensigtsmæssig måde, så de får detaljerne med. Med min uddannelse lærer du at undervise både små og store hold.

Hvilke ressourcer får du til rådighed

Får du en trykt manual, som du kan tilføje dine egne notater i? Har du mulighed for at tage siderne ud af manualen, så du kan flytte rundt på øvelserne, så de kommer i den rækkefølge, du vil undervise dem i? Er manualen på dansk? Har du adgang til supplerende materiale?

På TROMBORG pilates-uddannelsen får du meget for pengene. Manualen er på dansk, hver øvelse er beskrevet med tekst og billeder. Du kan flytte rundt på siderne, og du kan tilføje dine egne notater.
Derudover får du også adgang til pilates-uddannelsens onlineforum, hvor du finder alle øvelser på videoer. På den måde kan du gense øvelserne, når du kommer hjem, og du kan også bruge videoerne til selv at blive undervist i pilates.

På onlineforummet finder du også TROMBORG-boksen med mine 5 mest populære guidede afspændinger. Du finder TROMBORGs PR-pakke, som hjælper dig med at fylde dine hold med glade og tilfredse deltagere – igen og igen.

På min uddannelse kan du forvente lavpraktiske anvisninger, konkrete skabeloner, tjeklister, trin-for-trin-guides og individuel supervision.

LÆS OGSÅ: Jeg har i dén grad fået mod på at undervise

Er der mulighed for at blive certificeret

Fordi pilates ikke er et registreret varemærke, kan alle sige, at de underviser i pilates – selvom de aldrig har taget en uddannelse, men måske blot læst om pilates eller set videoer. Men det er efter min mening slet ikke nok til at kunne undervise i pilates.

For at kunne undervise i pilates skal du forstå metoden. Du skal vide, hvad øvelserne gør, hvordan øvelserne er i forhold til hinanden, hvilken øvelse du skal kunne, inden du går videre til en øvelse, der ligner, men som er sværere. Og hvad du i det hele taget, skal være opmærksom på som instruktør.

Derfor skal du undersøge – synes jeg – om uddannelsen afsluttes med en certificering. Certifikatet viser ikke blot, at du har bestået prøven, certifikatet åbner også døre, når du skal søge arbejde som pilates-instruktør.

Hvad så, når du er færdig

Bliver du overladt til dig selv, når du er færdig med uddannelsen, eller bliver du en del af et netværk, hvor du kan vidensdele, sparre og mødes igen?

Som TROMBORG pilates-instruktør bliver du en del af et godt og positivt netværk. Som nyuddannet får du 3 måneders gratis medlemskab af Pilates-instruktørernes medlemsklub, hvor du hver måned får ny inspiration til din undervisning, og to gange om året, bliver inviteret til at deltage på Workshop for instruktører. På den måde sikrer du dig, at du til enhver tid er opdateret på ny viden og får inspiration til din undervisning.


Du læse mere om og tilmelde dig pilates-uddannelsen her


Træning i studio:

Træning online:

Pilates matwork-uddannelse

Pilates reformer-uddannelse

Sådan underviser du andre i pilates, selvom du ikke er instruktør (endnu):

Seneste blogindlæg

TROMBORGs sorte citationsstegn

Flere indlæg