fbpx

PILATES ÅNDEDRÆTTET | Selvom pilates-metoden kun er ca. 100 år gammel, er der efterhånden flere grene af pilates. Det er ugens spørgsmål-og-svar et godt eksempel på.

Pilates åndedrættet

Åndedrættet er et af de fem grundprincipper i TROMBORG pilates. At det er et grundprincip betyder, at det indgår i hver eneste pilates-øvelse. I videoen øverst i dette indlæg besvarer jeg et spørgsmål om pilates-åndedrættet, som jeg har modtaget fra en abonnent af mit nyhedsbrev.

Spørgsmål: Åndedrættet. Personligt finder jeg det anstrengende at udføre det såkaldte “Pilates-åndedræt” med tungen i ganen og lyd på udånding. Hvorfor er det ‘påkrævet’?

Det er ikke sådan vi trækker vejret på TROMBORG pilates-uddannelsen, men det betyder ikke, at det er forkert at gøre det på den måde (selvom jeg synes, jeg spænder i kæberne, når jeg gør det. Men de der underviser i at bruge åndedrættet sådan, har måske nogle små tricks til, hvordan man undgår spændinger).

I videoen får du mit bud på, hvorfor man måske kan gøre det på den måde. Du får også en introduktion til, hvordan vi bruger åndedrættet i TROMBORG pilates, så du kan afprøve begge måder.

Joseph Pilates om åndedrættet

Vil du læse mere om pilates, og pilates åndedrættet? I videoen nævner jeg bogen Return to life, som Joseph Pilates har skrevet.

I bogen skriver Joseph Pilates blandt andet;

 Åndedrættet er det første, der sker i livet, og det er også det sidste. Vi er afhængige af vores åndedræt. Det taget i betragtning gør det helt tragisk at se, at så mange aldrig har lært at trække vejret korrekt.

Derfor er pilates-åndedrættet så vigtigt

Åndedrættet holder os i live, og den bevidste brug af åndedrættet gør, at vi bliver mere nærværende, fokuseret og koncentreret, når vi udfører øvelserne.

Det betyder, at pilatestræningen bliver nærmest meditativ og dermed stressreducerende. Det betyder også, at deltagerne får et stort udbytte af selv de mest simple pilates-øvelser. Træningen bliver kvalitetsfyldt, når vi bruger åndedrættet bevidst.

Pilates-træning blot en gang om ugen kan gøre underværker for mange. Det kan vi især takke åndedrættet for. Hør hvorfor i videoen øverst i indlægget.

– – – – – – –

Vil du have det hele med?

►  Hvis du vil have det hele med, skal du tilmelde dig mit nyhedsbrev lige HER

Træning i studio:

Træning online:

Pilates matwork-uddannelse

Pilates reformer-uddannelse

Sådan underviser du andre i pilates, selvom du ikke er instruktør (endnu):

Seneste blogindlæg

TROMBORGs sorte citationsstegn

Flere indlæg