fbpx

Hvad vil du have i dit liv EFTER denne ufrivillige pause…⁣

Meningsfuldt liv | Det er i pausen og stilheden, svarene kommer…

”Jeg har gået mig til de bedste løsninger”

Citat Søren Kierkegaard

Jeg er helt enig: Det er i stilheden, svarene kommer.

Sådan har det i hvert fald været for mig – og særligt tydeligt hørte jeg svarene i sommeren 2018.

Jeg havde nemlig hele 5 ugers sommerferie.

Allerede inden ferien begyndte, fornemmede jeg, at jeg ikke levede det liv, der var godt for mig. Jeg følte mig begrænset af uret. Jeg var på arbejde fra kl. 08.30 til kl.15.15 og arbejdede med hjernen samtlige timer. Min krop sad passiv foran en skærm – og jeg var træt og uoplagt, når jeg kom hjem.

Jeg besluttede ikke at lave planer i sommerferien men i stedet for observere, hvordan jeg brugte min tid, når jeg ikke skulle noget til en bestemt tid og bare kunne følge mit eget flow.

En hverdag med meget variation

Det, jeg særligt bemærkede, var hvor meget variation jeg havde i løbet af hverdagen…

Jeg startede dagen langsomt, ofte med pilates-træning og en sund og nærende morgenmad.

I begyndelsen var træningsprogrammerne korte, men efterhånden som jeg fandt ind i en mere rolig hverdag, blev træningsprogrammerne længere, fordi jeg nød fordybelsen mere og mere.

Jeg spiste i det hele taget anderledes og sundere. Jeg fik ordnet opgaver i hjemmet eller haven langt nemmere, hurtigere og mere gennemført, fordi jeg gjorde det af lyst.

I løbet af dagen sad jeg indimellem stille og læste. Jeg gik lange ture. Samtalerne med dem, jeg holder af, blev dybere og mere indsigtsfulde. Tidligere kunne jeg ofte have en oplevelse af, at samtaler nærmest skulle overstås for at komme frem til en løsning. Nu havde jeg samtaler, hvor vi spurgte mere ind, lærte hinanden bedre at kende, og forstod hinanden på en ny måde.

I min almindelige hverdag, hvor jeg også gik på arbejde, oplevede jeg noget lignende, når jeg underviste og selv dyrkede pilates.

Pilates var det værktøj, der viste mig vejen ind til mig. Og det var disse skønne øjeblikke, jeg ønskede skulle fylde mere i mit liv.

Det kunne jeg mærke, fordi jeg havde den lange sommerferie og pause fra hverdagen.

Et lille stik i hjertet eller uro i maven

Og jeg tror, mange her i Corona-pausen har mærket det samme, måske gælder det også dig: At du kan mærke, at du ikke lever det liv, der er rigtigt og sandt for dig – og at du gerne vil ændre på det, så du kan skabe et meningsfuldt liv.

Måske tænker du: Bare jeg er en af de første, som chefen kalder tilbage på job, for det betyder, at jeg er værdsat og ønsket.

Gør du det, er det superfedt! Så skal du ikke ændre på noget.

Men mærker du et lille stik i hjertet eller en uro i maven, når du tænker på, at du skal tilbage på arbejde, så vil jeg invitere dig til at undersøge, hvad det handler om.

Få tingene til at ske langt nemmere

Da jeg kom tilbage fra sommerferien, sagde jeg mit job op – og pr. 1. oktober 2018 blev jeg selvstændig på fuld tid. Jeg havde et dybfølt ønske om at få mere tid til min pilates- uddannelse, og det fik jeg.

Inden der var gået 3 måneder, åbnede jeg også mit eget studio, noget jeg tidligere knap nok havde turdet drømme om. Mest fordi det føltes som en alt for stor mundfuld, ikke mindst økonomisk, og som noget, der kun kunne lykkes for andre.

Men pludselig bød muligheden sig – og jeg gav mig selv tid til at mærke efter.

Jeg spurgte f.eks. mig selv, hvad der skulle til, for at det ville føles godt for mig. Og ønske efter ønske blev opfyldt. Jeg fik en god og tryg start med studiet, som i løbet af det første år har udviklet sig til at være en skøn del af mit liv som selvstændig.

Jeg har erfaret, at når jeg har tid nok, og lever det liv, der føles rigtigt, så sker tingene langt nemmere. Jeg får øje på de muligheder, der ligger lige for, og jeg lytter til min intuition. Mit liv føles meningsfuldt.

Fyrtårn for deltagerne på min uddannelse

På min uddannelse lærer jeg deltagerne at gøre det samme. Jeg er fyrtårnet, der viser, at det er muligt. Og når det er muligt for bare én person, er det også muligt for andre.

Det betyder ikke, at du for at kunne deltage på min uddannelse, skal have et ønske om at sige op og blive selvstændig.

Slet ikke.

Nogle af deltagerne på uddannelsen ønsker at undervise i pilates ved siden af deres faste job.

Andre ønsker at gå ned i tid på deres faste job, og undervise i pilates ved siden af. På den måde får de mere bevægelse i deres hverdag. De styrker deres helbred, og det, de tjener på at undervise, svarer til det, de er gået ned i løn i deres faste job. Så de tjener reelt det samme.

En tredje gruppe tager min uddannelse med henblik på at blive selvstændig med pilates-undervisning.

Jeg har været alle tre steder, og ved hvordan det føles. Jeg ved, også hvad man skal være opmærksom på, for at få det til at lykkes. Og jeg deler rundhåndet ud af mine erfaringer på min uddannelse.

Hvad er et meningsfuldt liv for dig?

Træning i studio:

Træning online:

Pilatesinstruktør-uddannelse:

Sådan underviser du andre i pilates, selvom du ikke er instruktør (endnu):

Seneste blogindlæg

TROMBORG planten

TROMBORG-planten symboliserer, at vi henter inspiration i studiet, som vi kan bruge andre steder. Den er ganske særlig, fordi den forandrer sig alt efter, hvor

Læs mere »
TROMBORGs sorte citationsstegn

Flere indlæg