fbpx

Jeg er blevet mere udadvendt og har fået større selvtillid

Her skal du møde Rikke, som er glad for at dyrke pilates. Tidligere trænede hun sammen med mange andre på et hold i det lokale motionscenter. Men for cirka et år tilbage var holdet ved at gå i stå. Instruktøren skulle stoppe.

Afslutning – eller ny begyndelse?
Da Rikke erkendte, at hun ikke længere kunne gå til pilates i det lokale motionscenter, havde hun tre valgmuligheder:

  1. Hun kunne skippe tanken om, at pilates var den bedste træningsform for hende! (Der var jo mange andre hold i centret, hun kunne tilmelde sig.)
  2. Hun kunne prøve at finde et andet sted, længere væk, hvor hun kunne tilmelde sig et pilates-hold (med risiko for, at hun ville bruge unødigt meget tid på transport).
  3. Og ja, så var der en tredje mulighed: Hun kunne selv blive certificeret pilates-instruktør, så holdtræningen kunne fortsætte – også for de andre deltagere.

Et modigt valg
Valget kan virke indlysende. Men lad os være helt ærlige: Det kræver lidt mod at blive uddannet instruktør. Sådan var det også for Rikke, der blev ramt af den tvivl og usikkerhed, der kan opstå, når man udfordrer sig selv: ”Inden jeg tilmeldte mig uddannelsen, var jeg bange for, at jeg var for gammel, og at jeg ikke kunne huske øvelserne, når jeg skulle undervise”.

Fra frygtscenarie til øget fokus og søde kursister
Men hendes frygt blev hurtigt gjort til skamme. Pilates-uddannelsen gav Rikke større selvtillid og tryghed, og hun blev ny instruktør på pilates-holdet. ”Jeg er blevet bedre til at holde fokus, og jeg er ikke længere bange for at gå i stå i min undervisning. Mine kursister er så forstående, og vi griner sammen, hvis jeg glemmer noget”, fortæller Rikke glad. I dag underviser hun på tre hold, og flere af kursisterne er de samme, som dengang Rikke også var én blandt de mange deltagere.

Videoer med øvelser skaber tryghed
Den tryghed, som er vokset i Rikke under uddannelsen, skyldes dels de videoer, man får adgang til på pilates-uddannelsen. Her kan man se alle øvelserne i eget tempo, og da videoerne er tilgængelige online, kan man se dem igen og igen og få genopfrisket på et par detaljer.

En anden væsentlig faktor, som var med til at hjælpe Rikke godt på vej, var de tre færdige træningsprogrammer, man får med på uddannelsen. Programmerne er bygget op, så øvelserne kommer i en meningsfuld rækkefølge, og som ny instruktør kan man derfor føle sig tryg ved programmet og fokusere på at formidle øvelserne.

Den største oplevelse på uddannelsen
Med en uddannelse som pilates-instruktør på papiret og en masse guidende materiale kunne Rikke vende tilbage til det lokale motionscenter i Strib og genoplive pilates-træningen for et helt hold. Den første gang, hun underviste, husker hun som én af de bedste oplevelser på hele uddannelsen. ”Alle var meget glade og gav mig ros”, fortæller hun.

Sådan ender historien her om Rikke. Men måske er den lige begyndt for dig?

LÆS OGSÅ: Her er den bedste gave, du får i år

Kom med på den næste pilates-uddannelse, så du også kan:

  • Starte dit eget pilates-hold
  • Dyrke det, du holder virkelig meget af
  • Gøre noget godt for dig selv – både for din krop og dit sind
  • Hjælpe andre til at få det bedre
  • Skabe en større balance mellem krop og sind
  • Møde andre, der som dig brænder for at gøre en forskel

Du kan læse meget mere om uddannelsen HER. Bagefter kan du booke en afklarende samtale med mig, hvor vi taler om netop dine behov og muligheder med en pilates-uddannelse.

Book en samtale HER

Træning i studio:

Træning online:

Pilatesinstruktør-uddannelse:

Sådan underviser du andre i pilates, selvom du ikke er instruktør (endnu):

Seneste blogindlæg

TROMBORG planten

TROMBORG-planten symboliserer, at vi henter inspiration i studiet, som vi kan bruge andre steder. Den er ganske særlig, fordi den forandrer sig alt efter, hvor

Læs mere »
TROMBORGs sorte citationsstegn

Flere indlæg