fbpx

Mange døjer med problemer med at sove, nogen sover de uroligt, mens andre har svært ved at falde i søvn. En af de ting, der kan hjælpe dig, er åndedrætsøvelser. Det hjælper din krop med at sove mere roligt, og får dig til at slappe helt af, inden du skal sove, så du sover langt hurtigere.

Det, der egentligt sker, er, at når du trækker vejret langsommere, falder pulsen og musklerne spænder ikke lige så meget. Det giver en følelse af at være afslappet. Eller faktisk er du afslappet i denne situation.

Jeg delte for lidt tid siden en god øvelse på vores Facebook side til, hvordan du slapper helt af med en simpel åndedrætsøvelse. Det er en øvelse, som du kan bruge, og som gennemgår alle de trin, der karakteriserer en åndedrætsøvelse. Du kan se den her.

I dette indlæg vil jeg forklare lidt om, hvorfor du har brug for søvn, og hvorfor du skal lave åndedrætsøvelser.

Hvorfor er søvn vigtig?

Det er næsten lettere at fortælle, hvorfor det ikke er vigtigt. Du bruger i gennemsnit 28% af dit liv på at sove, og årsagen, til at du gør det, er, at der er en lang række opgaver både psykisk og fysisk, som din krop kun kan fuldføre, når du sover. Kroppen får energi til at producere en række vigtige hormoner og genopbygge celler, når du sover. Det skyldes, at temperaturen sænkes, og du derfor skal bruge mindre energi til at drive kroppen.

Ting, som fedme eller et lavt energiniveau, kan også kædes sammen med søvn. Nogle af de stresshormoner kroppen udsender, hvis den sover for lidt, giver nemlig en større appetit. Du kender det sikkert selv fra perioder, hvor du har sovet for lidt, kroppen er mere svækket, immunforsvaret er mere modtagelig overfor sygdomme, og især hjernen føles mindre frisk.

Det er ikke nok at ligge i sengen

Problemet bliver for alvor stort, hvis du faktisk er i sengen 8 timer om dagen, men bruger flere timer på at falde i søvn og bagefter sover meget uroligt. Så kan det nemlig pludselig blive svært at få en hverdag til at hænge sammen.

Søvn er en lidt underlig størrelse og årsagerne til, at man ikke kan sove eller sover uroligt er vidt forskellige, men åndedrætsøvelser hjælper mange, da de kan komme helt ned i gear. De slapper helt af og stopper med at tænke for meget over ting. På den måde bliver din krop klar til at sove, da du er helt afslappet.

Prøv i aften at lave åndedrætsøvelser. Gå ind på min Facebook side for at se en, der virker virkelig godt. Du kan se den her

– – – – – – –

Vil du have det hele med?

►  Hvis du vil have det hele med, skal du tilmelde dig mit nyhedsbrev lige HER

Træning i studio:

Træning online:

Pilates matwork-uddannelse

Pilates reformer-uddannelse

Sådan underviser du andre i pilates, selvom du ikke er instruktør (endnu):

Seneste blogindlæg

TROMBORG planten

TROMBORG-planten symboliserer, at vi henter inspiration i studiet, som vi kan bruge andre steder. Den er ganske særlig, fordi den forandrer sig alt efter, hvor

Læs mere »
TROMBORGs sorte citationsstegn

Flere indlæg