fbpx

Julen burde være en afslappende tid, hvor vi skal nyde hinandens selskab. Problemet er, at der også er mange opgaver, der skal løses, og det kan derfor hurtigt ændres fra julehygge til julestress. Det er selvfølgelig ikke meningen, men alligevel sker det for rigtig mange hvert år på denne tid.

Du kender det sikkert selv. Du køber julegaver i sidste øjeblik, eller finder dig selv i den situation, at du har sagt ja til at holde julefrokosten, men du kan slet ikke overskue det hele.

Heldigvis er der hjælp at hente med åndedrætsøvelser. Åndedrætsøvelser kan ikke løse det hele, men det kan få dig til at tænke mere klart i pressede situationer.

Derfor skal du lave åndedrætsøvelser, når du føler dig julestresset. Det er et råd, som gælder for alle andre perioder også. Men da julen står for døren, er det værd at huske på igen.

Næste gang du kaster dig udmattet ind foran fjernsynet så brug lidt tid på en række åndedrætsøvelser. Du vil straks kunne mærke forskellen. Du bliver mere afslappet i hele kroppen.

Forudse problemerne

Noget af det vigtigste, du skal huske på for at undgå at gå helt død i december, er, at anerkende at problemet kommer. Husk på hvordan du havde det sidste år.

Hvordan var december 2012?

Var der mange stressede situationer, som du slet ikke kunne håndtere? Var du helt udmattet, da julen endelig kom? Følte du, at du ikke havde tid til din familie eller venner?

Hvis du havde det sådan, er det en god idé at indarbejde åndedrætsøvelser med det samme. Giv dig selv tid til at slappe helt af.

Nyd julen og slap af

Et vigtigt redskab er at planlægge sin tid. Sørg for at shoppe i god tid. Inden du tager ud og julehandler så sørg for at få stresset helt af, og lad ikke de mange handlende juledanskere påvirke dit humør. Tænk på at de også køber julegaver for at gøre deres familie og venner glade.

Det kan også være, at du spørger andre om hjælp. Hvis du ikke kan overskue årets julefrokost, så spørg andre om de ikke vil hjælpe dig med den. Hvis du spørger dem i god tid, er jeg sikker på, at de gerne vil hjælpe dig med maden.

Hvis du føler dig stresset, skal du huske på, at åndedrætsøvelser kan tage toppen af din stress af. Men du skal ikke bruge åndedrætsøvelser til at fortsætte med at stresse dig selv. Pas på dig selv og så er jeg sikker på, at du får det optimale ud af julen.

God jul derude!


SKØNT DU LÆSER MED. Mit navn er Bente Tromborg, og jeg er uddannelsesleder på pilates-uddannelsen. Formålet med mine indlæg her bloggen er at inspirere dig og andre læsere til at finde indre ro, frihed og overskud.

Samtidig kan du gennem mine blogindlæg lære mig bedre at kende, og på den måde finde ud af om pilates-uddannelsen er dit næste skridt.

Ses vi? Det ville være mig en fornøjelse at hjælpe dig med at styrke dit helbred OG lære andre til det samme!  >>Tilmeld dig mit nyhedsbrev her<< , så får du samtidig adgang til minikurset Sådan underviser du andre i pilates, selv om du ikke er instruktør (endnu): 5 simple øvelser, du kan praktisere med det samme.

Kærligst
Bente <3


Træning i studio:

Træning online:

Pilates matwork-uddannelse

Pilates reformer-uddannelse

Sådan underviser du andre i pilates, selvom du ikke er instruktør (endnu):

Seneste blogindlæg

TROMBORGs sorte citationsstegn

Flere indlæg