fbpx

Guide: Sådan kommer du i gang

Måske er du overvældet over, hvor mange forskellige holdtyper, der egentligt findes. Vi guider, så det bliver lettere for dig at finde det hold, der passer bedst til dig.

Der er ikke ét hold, der bedre end andre. Alle hold giver en god effekt. Uanset, hvilket hold, du vælger. Vælg det hold, der matcher det, du ønsker at få ud af din træning – og den træningsform, der tiltaler dig mest.

Pilates matwork

Pilates på måtte | Pilates matwork er effektive og målrettede øvelser, der udføres i et stille og roligt tempo med bevidst brug af åndedrættet. Pilates er en særlig form for smidigheds- og styrketræning, der justerer balancen mellem forskellige muskelgrupper og har derudover en afstressende effekt.

Senior Pilates

Senior pilates foregår på måtte og er effektive og målrettede øvelser, der udføres i et roligt tempo med bevidst brug af åndedrættet. Pilates er en særlig form for smidigheds- og styrketræning, der justerer balancen mellem forskellige muskelgrupper og har derudover en afstressende effekt. Her kan alle være med.

Pilates reformer

Reformeren består af en glidende vogn, fjedre, stropper og en fodbarre. Maskinen er bygget op af et fjedersystem, så du selv kan kan tilpasse belastningen. Du får en dynamisk og effektiv træning, hvor du vil blive tilpas udfordret på din styrke, smidighed, balance, koordination og koncentration.

Hatha og Yin

I Hatha & Yin Yoga-timen starter vi med at arbejde med styrke og fleksibilitet gennem forskellige dynamiske yogastillinger og åndedrætsøvelser. Efter den mere dynamiske del af timen skifter vi til Yin Yoga-praksis, hvor vi går ind i rolige, langvarige udstrækninger, typisk siddende eller liggende stillinger. Vi forbliver i disse stillinger i længere tid, normalt mellem 3 og 5 minutter, hvilket giver dig mulighed for at arbejde dybt ind i bindevævet og frigøre spændinger i kroppen. 

Blid Hatha

I Blid hatha bevæger vi os gennem rolige og nærende flows/sekvenser hvor vi kommer rundt i hele kroppen. Vi laver også restorative stræk, hvor vi sidder/ligger i stillingerne i længere tid ad gangen. Fokus for timen er at komme ud af hovedet og ned i kroppen og få en stille og rolig praksis sammen, hvor vi både får bevæget kroppen, men også har fokus på at få nervesystemet i ro, og slippe spændinger der har bygget sig op i kroppen.

Hatha flow

Hatha flow er for dig, der ønsker en aktiv yoga praksis, hvor vi får pulsen op og sved på panden. Vi bevæger os gennem forskellige flows/sekvenser af solhilsener, stående stillinger og leger med balance og styrke. I den sidste del af timer skruer vi ned for tempoet og laver siddende/liggende stræk.

Yin yoga

Yin yoga kræver lidt eller ingen fysisk styrke. Vi skruer tempoet helt ned og befinder os som udgangspunkt i stillingerne 3-5 minutter, de fleste stillinger vil være siddende eller liggende. Det kan sammenholdt med andre yogaformer synes som lang tid, men når først man vænner sig til det langsomme tempo, føles det magisk, at få lov at give slip og at have god tid til det. Yin Yoga er populær som supplement til al anden træning. Det smidiggør krop og bindevæv og hjælper dig med at undgå skader.

PÅKLÆDNING: Tøj i flere lag, der kan tages af løbende – hellere for meget end for lidt. 

Personlig træning

Vi tilbyder personlig træning, hvis du i en periode har brug for særlige hensyn, skræddersyede programmer eller et falkeblik på dine bevægelser.  
 
Det kan være på grund af sygdom, genoptræning eller lyst til at nørde i en periode.
Ring til os, hvis du vil høre mere.