Det er ikke en hemmelighed, at jeg er en livsnyder af rang. Jeg elsker smukke rammer, smukke ting og simple luksus-oplevelser. Som for eksempel i aftes, da jeg og Camilla (min yngste datter) tog til Søndervig og nød en sensommeraften i det skønneste vejr.

Vi var omgivet af en masse mennesker, der var på ferie. Så udover at få vind i håret og balsam for sjælen, fik vi også fornemmelsen af en ekstra feriedag.

At jeg har masser af simpel luksus i min hverdag blev jeg særligt opmærksom på, da jeg lyttede til månedens tema i Christines Salon.

Temaet i denne måned er netop ”Simpel luksus”.

Om hvordan vi i hverdagen kan omgive os med luksus, der ikke nødvendigvis koster en herregård, men giver os fornemmelsen af forkælelse.

Simpel luksus for mig er f.eks.

  • At være sammen med mennesker jeg holder af. Jeg elsker min familie. Jeg kan kramme min familie en hel dag, hvis det skulle være, og gør det ofte – ikke en hel dag, hvis jeg skal være ærlig :-), men jeg krammer ofte. Jeg nyder også, når jeg sammen med både Louise og Camilla mødes med min mor, søster og niece til morgensvømning, og jeg påskønner mit netværk i golfklubben, som jeg mødes med hver søndag (i det omfang vi hver især kan), til et slag golf og en lille Classic på hul 19.
  • Simpel luksus er også mit faste søndags-ritual, hvor jeg efterhånden har opbygget 21 trin i mit personlige wellness-program, som bl.a. indeholder rigtig lækker ansigtsmaske, en ekstra god shampoo til håret, en skøn, skøn morgenmad anrettet på mit Royal Copenhagen stel, mit personlige pilates-program, en lang gåtur og meget, meget mere.
  • At undervise andre i pilates er også simpel luksus for mig. Uanset om det er på mine pilates-hold i Herning eller om det er på pilates-uddannelsen, jeg afholder i Silkeborg. Jeg føler mig privilegeret før, under og efter min undervisning. Når jeg træder ind i lokalet, lukkes alt andet ude. Der er kun lige her, lige nu, og lige os. En ganske særlig stemning af selvforkælelse og nærvær.

Husker du at forkæle dig selv?

Simpel luksus for dig, er ikke nødvendigvis det samme som simpel luksus er for mig. Vi er alle forskellige, og hvis du ikke kan se noget særligt i, hvad simpel luksus er for mig, er det helt OK. Formålet med mit indlæg til dig i dag, er at give dig en anledning til at se på, hvad simpel luksus er for dig – og hvordan du kan få mere af det i din hverdag. Hvis du har behov for det, vel at mærke.

3 trin, der giver dig mere luksus i hverdagen


TRIN 1 – HVILKEN SIMPEL LUKSUS VIL DU HA’ MERE AF I DIN HVERDAG?

For mange er simpel luksus tid og uafhængighed. Tid til at gøre noget, der gør os glad, uafhængighed af andre, så vi kan gøre lige præcis det, vi gerne vil gøre, uden at være begrænset af andre.

Eksempel: For mig er ”pilates-øvelser kun til mig” den simple luksus, jeg vil ha’ mere af i min hverdag. Jeg vil ikke kun lave pilates-øvelser, når jeg underviser, eller når jeg planlægger min undervisning, jeg vil også lave pilates-øvelser, der kun er til mig. Mine ønsker. Mine behov.

TRIN 2 – HVORDAN VIL DU IMPLEMENTERE DET I DIN HVERDAG?
Du kan planlægge dig til simpel luksus, og du kan lade simpel luksus indfinde sig spontant. F.eks. var aften-turen til Søndervig en spontan luksus. Men mine egne pilates-øvelser, vælger jeg at planlægge, fordi jeg kan mærke jeg og mit helbred har brug for dem.

Eksempel: Jeg fortsætter min søndagsrutine, og implementerer flere særligt-til-mig-øvelser ved at tilføje en halv time mandag kl. 16 og 3 kvarter onsdag kl. 9.

TRIN 3 – TAG HANDLING
Ofte er det på trin 3, at mange går i stå. Fordi mange fejlagtigt tror, at når det f.eks. handler om tid og (u)afhængighed af andre, så kan vi ikke selv bestemme.

Men vi KAN selv bestemme.

Jeg tog min beslutning om pilates-øvelserne til mig selv i sommerferien, og jeg var klar over, at hvis det her skulle lykkes for mig, blev jeg nød til kun at være på mit job (som i forvejen er på nedsat tid) 4 dage om ugen i stedet for 5.

Den aftale fik jeg på plads med det samme.

Hvordan?

Ved at sige, at det var vigtigt for mig. OG ved at have lavet de forberedende øvelser som skal til for at være sikker på (med sig selv), at det er den rigtige løsning. Efter det godt forarbejde, kunne jeg fremlægge mit ønske på en tydelig og præcis måde, og det blev hurtigt imødekommet og ført ud i livet.

Ved at dyrke mere pilates for min egen skyld, har jeg fået mere overskud, energi og glæde i min hverdag. Jeg er en bedre arbejdskraft. En bedre mor, hustru, underviser etc.

> Styrk dit helbred OG lær andre at gøre det samme

Den ugentlige fridag var også vigtig for mig, fordi jeg vil ha’ mere tid til at arbejde med pilates-uddannelsen.

Pilates-uddannelsen er VIGTIG for mig. Og den er vigtig for det danske samfund! Jeg vil gi’ så mange danskere som overhovedet muligt, chancen for at opleve pilates-øvelsernes velgørende virkning på krop og sind. Jeg VED nemlig at rigtig mange kan blive fri for rygproblemer, stress og andre skavanker, når pilates-øvelserne bliver en naturlig del af deres hverdag.

Og den rejse er jeg ikke ene om. Jeg er omgivet af en masse dejlige deltagere på pilates-uddannelsen, som også brænder for pilates. Ofte fordi de har oplevet pilates-metodens velgørende virkning på egen krop, og gerne vil gi’ den oplevelse videre til andre.

Magnus fortæller:


Mindre end 2 måneder efter optagelsen af denne video kom Magnus i gang med at undervise 🙂

Som pilates-instruktør er det nemt for dig at få mere simpel luksus i din hverdag. Du får direkte adgang til velgørende øvelser, din krop vil elske. Du lærer, hvordan du kan hjælpe andre til at få det bedre i hverdagen, du bliver en del af et inspirerende og nærende fællesskab, og du får mulighed for at gøre dig uafhængig af andre. Det lyder godt. Og det er det!

Vil du med?

>> JA TAK! Jeg vil gerne med på pilates-uddannelsen
>> Læs mere om pilates-uddannelsen her

 

De bedste hilsner fra
// Bente

 

PS. Hvad er simpel luksus for dig, og hvordan integrerer du det i din hverdag? Del med os andre i kommentar-feltet, og lad os sammen skabe et liv fyldt med simpel luksus til alle!


Leave a Reply

Your email address will not be published.